Το Living Coral είναι το Χρώμα του 2019!

Ο ειδικός  χρωμάτων Pantone έχει επιλέξει μια πορτοκαλί σκιά που ονομάζεται Living Coral, ή Pantone 16-1546, ως χρώμα για το έτος 2019.

Ανακοινώθηκε χθες, το χρώμα Living Coral από την Pantone ως "ζωηρό και ζωντανό κοραλλένιο χρώμα με ένα χρυσό ύφος".

Μετά από το χρώμα Ultra Violet του 2018 , που ονομάστηκε από την εταιρεία ως μια "δραματικά προκλητική και προσεγμένη μοβ σκιά", η ζωντανή σκιά του πορτοκαλί φέτος έχει σκοπό να αντικατοπτρίσει την "έμφυτη ανάγκη για αισιοδοξία και χαρούμενες επιδιώξεις".

"Σε αντίθεση με την επίθεση της ψηφιακής τεχνολογίας και των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης όλο και περισσότερο επιδιώκουμε αυθεντικές εμπειρίες που επιτρέπουν την επικοινωνία και την οικειότητα".

Το χρώμα λέγεται επίσης ότι αναφέρεται στην θετική επίδραση των κοραλλιών στη θάλασσα, καθώς και στην «καταστροφική» επίδραση της σημερινής κοινωνίας στο περιβάλλον.

Η Pantone ανακοινώνει ένα χρώμα της χρονιάς κάθε Δεκέμβριο, με βάση την έρευνα για την πρόβλεψη των τάσεων από το Ινστιτούτο Pantone Color.

Το χρώμα επιλέγεται με βάση το "τι συμβαίνει στον παγκόσμιο πολιτισμό". Σύμφωνα με το εμπορικό σήμα, το Living Coral εντοπίζεται ήδη σε πασαρέλες σε παρουσιάσεις μόδας, καθώς και σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ινστιτούτο Pantone Color επιλέγει το χρώμα της χρονιάς από το 1999. Πέρυσι επιλέχθηκε μια ζωντανή μοβ απόχρωση και το 2017 μια απόχρωση πράσινου που ονομάζεται Greenery. 

Τα χρώματα είναι συχνά τολμηρά. Άλλα πρόσφατα παραδείγματα περιλαμβάνουν το  Purple Pink Radiant Orchid που ανακοινώθηκε για το 2014 και το λαμπερό πορτοκαλί Tango Tango το 2012.

pantone-colour-of-year-2019-living-coral-design_dezeen_hero-852x479.jpg
pantone-colour-of-year-2019-living-coral-design_dezeen_2364_col_2.jpg