textiles.deco.more

Η Φανή Τσαντίλη 'ξέρει' από Pennie !

Η Φανή Τσαντίλη 'ξέρει' από Pennie !

cde.jpg

Είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με την Φανή Τσαντίλη, την δημιουργική δύναμη πίσω από το οικογενειακό brand ‘Tsantilis Fabrics’ στο Urban Stripes στο Κουκάκι.

Οι κόσμοι μας έχουν γίνει πολύ μικρότεροι τις τελευταίες δύο εβδομάδες! Πως περνάς την ώρα σου στο σπίτι;

 Η καθημερινότητά μου δεν έχει περιοριστεί στο σπίτι, μαζί με τον αδελφό μου με σκοπό να διατηρήσουμε την συνέπεια και τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας, αφιερώνουμε καθημερινά χρόνο στο κατάστημα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τις τελευταίες εβδομάδες ολοκληρώσαμε τις παραγγελίες της νέας μας συλλογής για την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2021 και για πρώτη φορά μέσω βίντεο και φωτογραφιών όπου μας έστειλαν οι προμηθευτές μας από το εξωτερικό, καθώς ήταν αδύνατο να ταξιδέψουμε εκεί. Μία διαδικασία πρωτόγνωρη και πολύ δύσκολη ειδικά για ένα προϊόν όπως είναι το ύφασμα. Τις στιγμές μου στο σπίτι κυρίως τις αξιοποιώ δημιουργικά, είτε παρακολουθώντας online σεμινάρια πάνω στον χώρο της μόδας, είτε φτιάχνοντας αλλά και οργανώνοντας τις καινούργιες ιδέες που μου γεννιούνται.

Έχεις πάρει την σκυτάλη της οικογενειακής σου επιχείρησης μίλησε μας γι’ αυτήν;

Όλα ξεκίνησαν τα 1919 όταν ο προ-πάππους μας άνοιξε ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας που πουλούσε φλοκάτες, είδη κλωστοϋφαντουργίας, όπου αργότερα προστέθηκαν και τα υφάσματα επιπλώσεων. Όταν ανέλαβαν τα ινία ο παππούς μου και η αδερφή του, ανέπτυξαν την επιχείρηση ξεκινώντας  τις εισαγωγές υφασμάτων & γυναικείων ενδυμάτων από το εξωτερικό. Η παρουσία του πατέρα μου ήταν καταλυτική στην εδραίωση του ονόματος και της επιχείρησης στον κλάδο. Οι συνεργασίες μας δεν περιορίστηκαν στο πέρασμα των χρόνων καθώς, πρωταγωνιστές διάσημοι και μη, πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί μας εμπιστεύτηκαν ενώ έως και σήμερα επιλέγουν τα  υφάσματά μας για να ραφτούν. Το όνομα της οικογενειακής επιχείρησης μετράει ήδη 100 χρόνια και με τον αδερφό μου είμαστε η τέταρτη γενιά που συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον κλάδο του υφάσματος. Νοιώθουμε τυχεροί και υπερήφανοι για όλο αυτό που χτίσανε οι προγενέστεροι μας. Με αγάπη και όρεξη επιδιώκουμε να συνεχίσουμε την ιστορία αυτή προσαρμοζόμενοι στη νέα πραγματικότητα η όποια είναι άκρως ανταγωνιστική.

b-dbd.jpg

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου;

 Από μικρή βλέποντας τα υφάσματα σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να τους δώσω μορφή. Πηγή έμπνευσής μου είναι η γιαγιά μου η οποία έραβε ρούχα από υφάσματά μας τα οποία φορούσε και αναδείκνυε η ίδια με τον πιο αξιοζήλευτο και μοναδικό τρόπο. Ο κόσμος της μόδας αλλά και η απλότητα της καθημερινότητας μου αποτελεί κινητήριος δύναμη για τα σχέδια μου.

 Ποιο είναι το όραμα σου για την εταιρεία;

Θέλουμε να αναπτύξουμε και να παρέχουμε μια ξεχωριστή επιπλέον υπηρεσία παροχής ιδεών και συμβουλών μέσω της εταιρείας μας εμπνέοντας όλους όσους θέλουν να φτιάξουν κάτι μοναδικό. Με χαροποιεί ιδιαίτερα όταν έρχονται φίλες μου και μου ζητούν να τις βοηθήσω στον σχεδιασμό του ρούχου που έχουν ονειρευτεί, συνδυάζοντάς το συγχρόνως με το κατάλληλο ύφασμα.

Ένας ακόμα πιο μακροπρόθεσμος στόχος είναι ο σχεδιασμός των δικών μας υφασμάτων και η δημιουργία της δικής μου limited edition συλλογής ρούχων και ειδών σπιτιού με δικά μας υφάσματα.

 Πώς θα περιέγραφες το στυλ σου;

 Πιστεύω ότι το στυλ του κάθε ανθρώπου, εκτός του ότι μέχρι έναν βαθμό είναι έμφυτο, χτίζεται & επηρεάζεται. Ανέκαθεν ενστερνιζόμουν το ρητό: “less is more” έχοντας περάσει όλα αυτά τα χρόνια από πολλά στάδια «πειραματισμού» με το στυλ μου, καταλήγω στο σήμερα, όπου μου αρέσουν και υποστηρίζω τις απλές γραμμές και την ιταλική φιλοσοφία και αν έπρεπε με μία φράση να περιγράψω το στυλ μου, θα έλεγα: minimal chic.

Αγαπημένο σου χρώμα;

Η αγαπημένη μου χρωματική παλέτα είναι μεγάλη και διαφορετική κάθε εποχή.

Αν και μου αρέσουν τα γήινα χρώματα και πολλές φορές επιλέγω τα old time classics: άσπρο, μαύρο και γκρι, αγαπώ πολύ και τα έντονα χρώματα, όχι μόνο στα καθημερινά μου ρούχα, αλλά και για πιο επίσημες περιστάσεις.

Το αγαπημένο μου όμως χρώμα, ανεξαρτήτως εποχής, είναι το navy blue. Άλλωστε συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έχει πει και η Coco Chanel: “Το πιο όμορφο χρώμα του κόσμου είναι αυτό που σε αναδεικνύει”.

Πως σου φάνηκαν τα προϊόντα που διαλέξαμε για εσένα και ποιο concept σου άρεσε περισσότερο;

Γνωρίζω και αγαπώ τα Pennie εδώ και αρκετά χρόνια. Τα χρησιμοποίησα πρώτη φορά πριν λίγο καιρό, όταν για το bachelorette της φίλης μου φτιάξαμε από ένα kit για την κάθε κοπέλα, που περιείχε από τσάντα και νεσεσέρ μέχρι μπλουζάκια και παρεό σε διαφορετικά χρώματα – όλα κεντημένα με αυτό που επιθυμούσαμε. Ακόμα ακούω τα καλύτερα σχόλια κάθε φορά που χρησιμοποιώ κάποιο από αυτά! Μέσα από αυτήν την φωτογράφηση, επιβεβαίωσα την ξεχωριστή ποιότητα των προϊόντων που σε συνδυασμό με την αισθητική του χώρου και των concept που είχαν δημιουργηθεί, ανέδειξαν κάθε ένα από αυτά με τον καλύτερο τρόπο.

Μου είναι δύσκολο να επιλέξω το αγαπημένο μου concept, καθώς το κάθε ένα είχε την μοναδικότητά και τον σκοπό του, ξεχώρισα όμως το Stonewashed γκρι κιμονό  καθώς με παρέπεμψε σαν αισθητική στο minimal στοιχείο που μου αρέσει και μου ταιριάζει, όπως επίσης ξεχώρισα και το concept με τις πετσέτες στην μπανιέρα.

 Ποιο προϊόν μας ξεχώρισες;

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στην φωτογράφηση ήταν πραγματικά υπέροχα και ξεχωριστά! Και επειδή δεν μπορώ να διαλέξω μόνο ένα, θα αναφέρω τρία αγαπημένα: Το Stonewashed (σετ πιτζάμας & γκρι κιμονό) την Naturalia (πετσέτα) .

Προϊόντα που θα προστεθούν σίγουρα στην προσωπική μου γκαρνταρόμπα πολύ σύντομα.

csa.jpg

Ποια είναι τα 3 αγαπημένα σου πράγματα στο σπίτι σου;

Το «εργαστήριο» μου το οποίο έχει καταλάβει την μισή τραπεζαρία του σπιτιού.

Τα -new addition- βάζα, ντυμένα με υφάσματά μας, χειροποίητα φτιαγμένα.

Η κούπα μου που έφερα μαζί μου από το Λονδίνο, όπου ζούσα πριν μερικά χρόνια

Τι περιμένεις περισσότερο όταν αρθεί το lockdown εντελώς;

Η αγκαλιά με τους αγαπημένους μου, μου έχει λείψει. Κλείσαμε ήδη έναν χρόνο από το πρώτο lockdown και ένα από τα πρώτα πράγματα που στερηθήκαμε ήταν η άμεση επαφή μας με άλλους ανθρώπους.

Ανυπομονώ να συναντηθώ με τους φίλους μου & να θυμηθούμε τις παλιές καλές μας συνήθειες χωρίς περιορισμούς με περισσότερη όρεξη από κάθε άλλη φορά!!


Σ’ ευχαριστούμε Φανή για την υπέροχη συνεργασία!!

Special thanks to Morfe για την επιμέλεια του μακιγιάζ και των μαλλιών της Φανής.

Για την Φανή επιλέξαμε τα εξής προϊόντα:

Design by Rania Bertsatou

Design by Rania Bertsatou