textiles.deco.more

Garbis

Garbis

logo-new.png

The history of Garbi restaurant starts in 1924, when Petros Garbis, enchanted by Vouliagmeni’s natural beauty, chose the current Astir Beach, to operate his tavern called “The Ace of Wine’’ for the summer season. For the rest of the season and primarily the winter months, he was running the “Ace of Wine” tavern in picturesque Plaka, at 8 Lysiou Street.

Garbi_5.jpg

When in 1959 the plans for Astera’s Resort construction started, Garbis had to change location. He was seeking for a place with similar characteristics that his favorite tavern had. So, after a lot of research, he chose a beach at small Kavouri, which despite all changes it underwent, it still exists today, at Iliou 21 and Selinis Street, as Garbi Restaurant.

In 1993, Petros’ three daughters, Angeliki, Vasiliki and Eleni, took restaurant’s wheel in theirs hands, a symbolism that is being pictured in a big wooden navy wheel, that Vaso and Angeliki bought at their beginning. This wheel can be seen at the restaurant’s entrance, along with Savina’s Porcelain Kores, a sculpture installation by porcelain.

Restaurant’s leadership still holds the second and third generation of Garbi family with responsibility, hospitality and attention to details, with renewed knowledge and long experience, with insistence on consistency and aesthetics, but above all in quality of raw material, they continually renew the place, so that all offered services are equal with restaurant’s beautiful view, with recent renovation the one that happened under the supervision of the talented architect Paulos Chatziaggelidis. The pattern of fishbone that exists at the restaurant is used as a direct reference for its fresh and very tasty fish that is being received daily.

Pennie created custom made embroidered table napkins for “Garbi” restaurant.

Καβούρι, Ελλάδα

Η ιστορία του εστιατορίου Γαρμπή ξεκινά το 1924, όταν ο Πέτρος Γαρμπής, μαγεμένος από την ομορφιά της Βουλιαγμένης, διάλεξε την πλαζ του σημερινού Αστέρα, για να μεταφέρει εκεί την ταβέρνα του «Ο Άσσος του Κρασιού», τουλάχιστον για το καλοκαίρι. Μέχρι τότε και κατά τους μήνες κυρίως του χειμώνα, λειτουργούσε στην Πλάκα, επί της οδού Λυσίου και στον αριθμό 8.

Garbi_2-1.jpg

Όταν το 1959 ξεκίνησαν τα σχέδια για την κατασκευή του Αστέρα, τότε ο Γαρμπής έπρεπε να αλλάξει τόπο. Αναζητούσε παρόμοια χαρακτηριστικά, με εκείνα που είχε η αγαπημένη του ταβέρνα, που έπρεπε να αφήσει. Κι έτσι, μετά από σκέψη, επέλεξε μια παραλία στο μικρό Καβούρι, όπου παρά τις εν τω μεταξύ τροποποιήσεις που μεσολάβησαν στον περιβάλλοντά της χώρο, υπάρχει ακόμη, στην Οδό Ηλίου 21 και Σελήνης, εκεί όπου μέχρι και σήμερα είναι χτισμένο το εστιατόριο «Γαρμπή».

Το 1993, οι τρεις κόρες του Πέτρου Γαρμπή, η Αγγελική, η Βασιλική και η Ελένη, ανέλαβαν το τιμόνι του εστιατορίου, συμβολισμός του οποίου απεικονίζεται σε ένα μεγάλο ξύλινο ναυτικό τιμόνι, που αγόρασαν η Βάσω και η Αγγελική στο ξεκίνημά τους. Άλλωστε, μπορεί κανείς να το δει, αυτό το τιμόνι, κατά στην είσοδό του στο εστιατόριο Γαρμπή.

Τα ηνία του εστιατορίου κρατάει ακόμα η δεύτερη και τρίτη γενιά της οικογένειας Γαρμπή με υπευθυνότητα, φιλόξενη διάθεση και προσοχή στην λεπτομέρεια, με ανανεωμένη γνώση και πολύχρονη εμπειρία, με εμμονή στην συνέπεια και στην αισθητική, αλλά προπαντός στην ποιότητα της πρώτης ύλης, ανανεώνουν συνεχώς το χώρο, ώστε οι προσφερόμενες υπηρεσίες να είναι εφάμιλλες της πανέμορφης θέας του εστιατορίου, με πρόσφατη μάλιστα ανακαίνιση. Το μοτίβο του ψαροκόκαλου που στο κτίσμα κυριαρχεί, χρησιμεύει ως μια ευθεία αναφορά στα φρεσκότατα και πολύ νόστιμα ψάρια που παραλαμβάνει καθημερινά και σερβίρει το εστιατόριο “Γαρμπή”.


Τα Pennie δημιούργησαν για το εστιατόριο “Γαρμπή” λινές πετσέτες φαγητού με κεντημένο λογότυπο.

Miggas

Miggas

Chelona Restaurant - Wine Bar

Chelona Restaurant - Wine Bar