textiles.deco.more

Il Salumaio d'Atene

Il Salumaio d'Atene

Κηφισιά, Ελλάδα

IMG_2626.jpg

Στο Salumaio, η σχέση με το φαγητό είναι σχέση αγάπης και η ποιότητα «μετράει». Μια οικογενειακή επιχείρηση, ένα μικρό εστιατόριο, μέσα στον χώρο ενός καταστήματος ντελικατέσεν, στην Κηφισιά, προσφέρει από το 1998 εμπνευσμένα πιάτα γνήσιας ιταλικής κουζίνας, με αγνά υλικά εκλεκτής ποιότητας! Οι συνταγές είναι αποτέλεσμα μαγειρικών αναζητήσεων τριών γενεών των ιδιοκτητών.  Η δοκιμασία και τελική έγκρισή τους συντελείται σε μιά ιεροτελεστία, όπου κάθε λεπτομέρεια έχει τη σημασία της:  πώς θα στρωθεί το τραπέζι, πώς θα μαζευτούν γύρω του τα μέλη των οικογενειών και οι φίλοι τους, ποιά ατμόσφαιρα θα δημιουργηθεί, σε ποιά αγαπημένα σερβίτσια θα σερβιριστούν τα φαγητά και ποιό κρασί θα τα συνοδεύει.  Πάντα, με μιά διάθεση ζωντάνιας, ανανέωσης και πηγαίας χαράς για τη ζωή.

Αυτή η αγάπη για απλό καλό φαγητό, όλες τις ώρες, από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, για όλες τις ηλικίες, σε ένα περιβάλλον που να ανταγωνίζεται αυτό και του πιό ζεστού σπιτικού, ήταν το όραμα που το 1998, κατέληξε σ’ένα μικρό ντελικατέσεν, στο πιό κομψό σημείο της Κηφισιάς.  Μπακάλικο-εστιατόριο-καφέ, από το πρωϊ μέχρι αργά το βράδυ, έγινε σημείο γευστικής και αισθητικής αναφοράς για τα επόμενα δεκατρία χρόνια και παραμένει μέχρι σήμερα.

f5f3063a76bd5ab82202d26fccd908aa.jpg

Με οδηγό την φινέτσα & το στυλ του delicatessen η ομάδα του Salumaio εμπιστεύθηκε τις λινές πετσέτες φαγητού Pennie. Φτιαγμένες στην λεπτομέρεια που αρμόζει, κεντημένες με χειροποίητο αζουρ περιμετρικά αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στον χρήστη. Κομμένες στα εργαστήρια μας από ανθεκτικό λινοβάμβακο που τσαλακώνει όσο πρέπει αναδεικνύοντας την γοητεία του.

Το εστιατόριο εμπιστεύτηκε τις λινές πετσέτες φαγητού στα Pennie.

Mylos Santorini

Mylos Santorini

Speranza Italian Dining

Speranza Italian Dining